Heeft u onze Dean One IP Telefonie video al gezien?

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

T-Mobile, Vodafone grootste aanbieders mobiele abonnementen

Grootste providersT-Mobile en Vodafone zijn de twee grootste Nederlandse mobiele aanbieders op het gebied van postpaid.Ruim 40 procent van Nederlanders met een mobiel abonnement zit bij één van beide merken, aldus het Postpaid Mobile Insight report 2014 Q3 van Telecompaper.

Net zoals KPN en diens dochter Hi hebben T-Mobile en Vodafone last van de opkomst van prijsgerichte (no frills) aanbieders zoals Telfort, Tele2, Hollandsnieuwe en Simpel. Momenteel wordt vier op de tien abonnementen afgesloten bij een no frills aanbieder, een aantal dat nog groeit. 42 procent van de Nederlanders met een abonnement noemt prijs als reden voor de keuze van de mobiele aanbieder. Op afstand volgen het merk/model handset en netwerkkwaliteit als keuzeredenen.

NL met mobiel abonnement

Uit het onderzoek blijkt verder dat 11 procent van de postpaid-klanten meer dan 50 euro per maand betaalt voor zijn of haar abonnement, al dan niet in combinatie met een toestel. Steeds meer mensen kiezen voor een sim-only abonnement zonder mobiel toestel. Het afgelopen jaar groeide het aantal sim-only afnemers van 34 naar 43 procent. Het merendeel van de sim-only abonnementen wordt online afgesloten.

 

Telecompaper ondervroeg van juli tot en met september 2014 ruim 12.000 Nederlanders in de leeftijd van 12-80 jaar over hun mobiele aansluiting. Zo werd gevraagd welke aanbieder ze hebben en waarom, welke handset ze kozen en waarom, wat voor soort abonnement er is afgesloten en waar en wat er voor dit abonnement maandelijks betaald wordt.

(bron: Telecompaper, 26 november 2014)

Comments are closed.