Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Overheid en bedrijfsleven starten campagne Alert Online

Alert onlineTweehonderd partijen zetten zich vanaf 3 oktober 2016 in om de kennis en vaardigheden van Nederlanders op het gebied van cybersecurity te vergroten en zo Nederland online veiliger te maken. De campagne Alert Online loopt van 3 tot en met 14 oktober en wordt door staatssecretaris Dijkhoff bij KPN afgetrapt.

Nederlanders weten te weinig over online gevaren en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Ook onderschatten zij de kans dat zij slachtoffer worden. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Cybersecurity awareness en skills in Nederland (2016)’ van Alert Online.

Ruim de helft van de Nederlanders heeft nog nooit van ransomware gehoord, terwijl dit de snelst groeiende dreiging op internet is.

Ransomware is de laatste paar jaar populair geworden onder cybercriminelen, zo geeft het onderzoek aan. Ransomware gijzelt je computer door bestanden ontoegankelijk te maken en geeft deze pas vrij als je losgeld hebt betaald. In 2015 had 65 procent van de Nederlanders nog nooit van ransomware gehoord. Inmiddels is dit gedaald naar 53 procent. 15 Procent van de ondervraagden is zelf slachtoffer geworden van gijzelsoftware of kent iemand die ermee te kampen heeft gehad.

De meerderheid van de Nederlanders (69%) maakt zich weinig zorgen over zijn digitale veiligheid. Zij schatten de kans dat zij slachtoffer worden van de grootste dreigingen op internet, zoals ransomware, phishing en malafide advertenties, veel lager in dan in werkelijkheid het geval is.

(Bron: Telecompaper, 3 oktober 2016)

Comments are closed.