Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Nederlandse app-markt: Snapchat verdubbelt in gebruik

SnapchatLogoHet aantal smartphone-gebruikers met de Snapchat-app is meer dan verdubbeld naar bijna 1,5 miljoen. Dat blijkt uit een studie van Telecompaper naar het gebruik van mobiele applicaties. Verder blijkt dat Nederlandse smartphone-bezitters in toenemende mate gebruik maken van Skype. WhatsApp blijft de meest populaire app, met een installed base van ruim 9,4 miljoen gebruikers.

Volgens de studie is het gebruik van de mobiele Skype-app het afgelopen jaar met 14 procent gegroeid. 2,9 miljoen smartphone-bezitters maakten in december 2014 gebruik van Skype, aldus het Dutch Apps Market-rapport. Smartphonebezitters die de Skype-app hebben, gebruiken hem gemiddeld vijf maal per maand om te bellen, tegen vier maal per maand een jaar eerder. Ook het aantal belminuten is gestegen: van 19 minuten eind 2013 naar 31 minuten eind 2014.

Relatief het meest in populariteit gestegen is de Snapchat-app, waarmee mensen elkaar foto’s kunnen sturen. Waren er eind 2013 zo’n 690.000 mobiele gebruikers van Snapchat, een jaar later waren dat er 1,49 miljoen. Facebook Messenger was nog succesvoller, met een groei van 1,7 miljoen gebruikers in december 2013 naar ruim 4,4 miljoen gebruikers een jaar later. Deze groei werd geholpen door het feit dat een boodschap die via Facebook wordt verstuurd, op een mobiel device alleen via Facebook Messenger te lezen is.

(bron: Telecompaper, 18 januari 2015)

NB: Snapchat is een toepassing voor het delen van foto’s en video’s die gebruikt kan worden op smartphone met iOS of Android. Ze werd ontwikkeld door studenten van de Standfort-universiteit in Californië.

Het bijzondere van de toepassing is dat de doorgezonden media slechts tijdelijk zichtbaar zijn bij de ontvangers, dit gaat van één tot tien seconden. Daarna verdwijnen de bestanden van de servers van Snapchat. Gebruikers kunnen echter gemakkelijk het beeld downloaden door een schermafbeelding te maken. Als de ontvanger een screenshot maakt ontvangt de verzender daar echter bericht van. Snapchat wordt veel gebruikt voor het maken van selfies.

(bron: Wikipedia)

Comments are closed.