Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Nederlanders staan wereldwijd bovenaan met device-gebruik

device gebruikNederland staat wereldwijd bovenaan als het gaat om het percentage mensen dat een tablet of laptop gebruikt. In smartphone-gebruik scoren Nederlanders minder hoog. Dat blijkt uit een door TNS uitgevoerd onderzoek in opdracht van Google.

Volgens dit Connected Consumer-onderzoek gebruikt 76 procent van de Nederlanders een laptop en 51 procent een tablet. Het percentage Nederlanders dat een smartphone gebruikt, ligt op 61. Het onderzoek vond plaats in Australië, Canada, China, Duitsland, India, Italië, Rusland, Turkije, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea. Onder meer Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en Australië scoren hoger bij smartphone-gebruik.

Nederland scoort ook hoog als het gaat om het gebruik van meerdere schermen/devices. Gemiddeld gebruiken Nederlanders 3,6 beeldschermen/devices per persoon. Het VK volgt met 3,1 beeldschermen en Spanje met gemiddeld 2,9 beeldschermen per persoon.

Het percentage Nederlanders dat dagelijks online is, blijkt te zijn gestegen. Met 84 procent (tegen 81% in 2012-2013) behoort Nederland tot de Europese top. Het VK scoort ongeveer even hoog (83%), Spanje zit op 78 procent en Duitsland op 74 procent.

(Bron: Telecompaper, 10 juli 2014)

Comments are closed.