Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Nederlanders kopen relatief weinig via mobiel – PayPal

mobiel betalenHoewel mobiel betalen mainstream lijkt te worden, ligt er nog voldoende ruimte voor groei. Dat is één van de conclusies uit een nieuw verschenen rapport van PayPal. Het onderzoek werd uitgevoerd in de maanden september en oktober vorig jaar in 22 markten wereldwijd.

Uit de online survey komt naar voren dat gemiddeld een derde van de online shoppers dit inmiddels doet via een smartphone.

De percentages kunnen per land overigens sterk verschillen. Zo gaat het in Nederland op 17 procent van de shoppers terwijl dit in Turkije al meer dan de helft (53%) is. Nederland is daarmee het land met de laagste score van alle gemeten landen. Mobile shopping lijkt in China inmiddels gemeengoed. Zo kocht 68 procent van de Chinezen afgelopen jaar iets via een smartphone.

CAGR m-commerce Nederland is 46%

PayPal verwacht dat mobile commerce de komende jaren flink zal groeien. Het bedrijf gaat uit van een gemiddelde jaarlijkse groei (CAGR, 2013-2016) van 42 procent. Voor Nederland voorziet PayPal een CAGR van 46 procent versus acht procent voor online commerce.

De groei zal vooral worden gedreven door shoppers in de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar. Het gros van de mobile shoppers doet zijn aankopen liever via een app dan via een browser. Redenen hiervoor zijn het gemak, de snelheid en het innovatieve karakter van mobiel betalen.

(bron: Telecompaper, 20 februari 2015)

Comments are closed.