Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Nederland op 9e plaats in EU met online publieke diensten

e-Government survey 2016Nederland staat op de negende plaats van het eGovernment Benchmark Report 2016 van de Europese Commissie. De studie werd afgelopen maandag gepubliceerd. De studie is uitgevoerd door Capgemini, Sogeti, IDC en de Politecnico di Milano.

Malta staat bovenaan de lijst van 24 landen – de 28 EU-lidstaten plus IJsland, Noorwegen, Servië, Zwitserland, Turkije en Montenegro. Portugal en Australië staan ook in de top drie.
Roemenië staat onderaan. Publieke diensten of informatie zijn steeds vaker online beschikbaar, EU-wijd gaat het om 81 procent dit jaar. Op gebieden als gebruiksvriendelijkheid, transparantie, grensoverschrijdend gebruik en algemeen gebruikskwaliteit waren er grote verschillen.

In Nederland is bijna 70 procent van alle overheids- en publieke diensten beschikbaar via een online portaal. Dat wordt bijna 80 procent als het gaat om online beschikbaarheid inclusief beschikbaarheid zonder portaal. Het wordt bijna 100 procent als ook informatie (maar geen diensten) beschikbaar online met of zonder portaal wordt meegenomen.

(Bron: Telecompaper, 4 oktober 2016)

Comments are closed.