Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Helft smartphone-bezitters overgestapt op ander OS

Mobile iOS45 procent van de Nederlandse smartphone-bezitters gebruikt nu een ander besturingssysteem dan zij op hun vorige smartphone hadden. Voor een deel is de overstap overigens niet een volledig eigen keuze geweest. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

Veel BlackBerry-gebruikers zijn het afgelopen jaar overgestapt op iOS van Apple. Symbian-gebruikers gingen voornamelijk naar Windows Phone. 38 procent van de smartphonebezitters heeft nog steeds zijn eerste smartphone. Onder ouderen ligt dit percentage hoger dan onder jongeren. Dit wordt verklaard door de smartphonepenetratie die onder jongeren al jaren hoger ligt dan onder ouderen. Veel ouderen beginnen pas net aan hun eerste smartphone, terwijl bijna alle jongeren er al lange tijd een hebben.

De laatste kwartalen is de populariteit van Android fors gestegen, terwijl ook het aandeel van Apple’s iOS steeg. Windows Phone heeft inmiddels een marktaandeel van 3 procent, waarmee het in Q1 2014 op gelijke hoogte kwam met BlackBerry OS. Bij iets meer dan twee derde (68%) van de Android-bezitters was het voorgaande toestel ook een Android-toestel. Van de huidige iOS-bezitters had een minderheid hiervoor ook een iOS-toestel (44%), 29 procent is afkomstig van Android en 19 procent had eerder een BlackBerry.

(Bron: Telecompaper 2 juli 2014)

Post Tagged with , , , ,

Comments are closed.