Heeft u onze Dean One IP Telefonie video al gezien?

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Groei 4G-gebruik gaat samen met groei WiFi-gebruik

Groei 4GSteeds meer Nederlanders met 4G maken ook meer gebruik van toegang tot internet via een WiFi-toegangspunt. Een derde (34%) van de Nederlanders vaker gebruik is gaan maken van WiFi, sinds ze ook de beschikking hebben over een 4G-verbinding. Dat blijkt uit onderzoek van het Telecompaper Consumer Panel.

Begin dit jaar vroeg Telecompaper aan consumenten of ze vaker, even vaak of minder vaak van een WiFi-verbinding gebruikmaken sinds ze toegang hebben tot een 4G-netwerk. Daaruit bleek dus dat een derde vaker gebruik is gaan maken van WiFi, sinds ze een 4G-verbinding hebben. Bijna de helft van de respondenten (49%) geeft aan even vaak van WiFi-toegang gebruik te maken, terwijl 15 procent dit minder vaak doet.

KPN , Vodafone, T-Mobile en Tele2 hebben inmiddels landelijke dekking met hun 4G-netwerken en zijn bezig met het verdichten ervan. Steeds meer consumenten hebben de beschikking over een mobiele telefoon die geschikt is voor 4G en hun dataverbruik neemt toe.

Ondanks deze toename van het gebruik van 4G, neemt het gebruik van WiFi-netwerken dus niet af, maar eerder toe. Een mogelijke verklaring is dat de snellere 4G-verbindingen het gebruik van internet op mobiele telefoons stimuleren en dat consumenten daarom ook vaker verbinding leggen via WiFi. Mobiele abonnementen met een onbeperkte hoeveelheid MB’s worden immers niet aangeboden in Nederland.

Vooral streamen video en muziek populair

Het snellere mobiele internet wordt veel gebruikt voor het bekijken van video’s en het streamen van muziek. Een kwart van de 4G-abonnees (24%) geeft aan nu vaker video’s te bekijken, via Youtube of Facebook bijvoorbeeld dan zij via 3G deden. Dat zijn zes maal zoveel mensen als het percentage dat zegt nu minder videocontent te bekijken (4%).

(Bron: Telecompaper, 28 april 2016)

Comments are closed.