Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Flinke groei vijf inch plus smartphones in Nederland

5 inch plus smartphoneHet aantal smartphones dat in Nederland is gelanceerd met een schermgrootte van vijf inch of meer is de afgelopen jaren flink toegenomen. Vorig jaar beschikte ruim 40 procent van de gelanceerde smartphones over een display van vijf inch of groter, zo blijkt uit data afkomstig van GSMHelpdesk. In 2013 was dit nog iets meer dan 17 procent.

Het aandeel van smartphones met een display van zes inch of meer steeg binnen een jaar van bijna vier procent naar ruim 5,6 procent in 2014. Smartphones met een display van vier inch of meer vertegenwoordigden vorig jaar 51,6 procent van het totaal versus 56,3 procent in 2013.

Kleinere displays uit de gratie

De toename van smartphones met grotere schermformaten gaat ten koste van smartphones met kleinere formaten. Vertegenwoordigde dit segment van drie inch tot vier inch in 2009 nog bijna 78 procent van alle gelanceerde smartphones, in 2014 was dit nog zo’n 2,4 procent. In de eerste maanden van dit jaar was er wel een lichte toenam, naar 4,5 procent.

Vorig jaar lanceerde een groot aantal fabrikanten smartphones met displays van vijf inch of groter. Tot deze groep behoorden onder meer Apple (iPhone 6 Plus), Samsung (Galaxy S5, Note 4), Sony (Xperia Z3), LG (G3), HTC (One M8) en Huawei (Ascend P7).

Gemiddelde gewenste schermgrootte op 4,4 inch

Vorig jaar lag de gewenste schermgrootte van smartphones onder Nederlandse consumenten op gemiddeld 4,4 inch. Een jaar eerder was dat nog 4,3 inch. Dat blijkt uit recent onderzoek door Telecompaper. 5,2 procent van de Nederlanders dacht in 2014 een schermformaat van zes inch of groter nodig te hebben versus 4,6 procent in 2013.

Grotere displays worden vooral ingezet voor het bekijken voor videocontent of videobellen terwijl deze ook als nuttig worden gezien voor het bekijken van websites of navigatie. Ongeveer een tiende van de Nederlanders heeft geen voorkeur voor schermgrootte. In 2013 was dit nog ruim 14 procent.

(bron: Telecompaper, 29 maart 2015)

Comments are closed.