Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

EU Roaming Regulation 2017, goodbye roamingkosten

Wat is de EU Roaming Regulation 2017?

Vanaf 15 juni 2017 zijn alle operators in de EU verplicht om te voldoen aan de nieuwe fase van de EU Roaming Regulation. Dit jaar houdt dat in dat vanaf 15 juni alle klanten hun nationale bundel(s) zonder extra kosten meenemen naar alle landen in de EU op exact dezelfde condities als die gelden in hun eigen land. Dit principe staat bekend als “Roam Like at Home”.

 

Let op: Mobiele operators behouden het recht voor om een Fair Usage Policy (FUP) toe te passen. “Roam Like at Home” is niet bedoeld voor permanent roaming gebruik. De details van deze FUP worden momenteel uitgewerkt door het Orgaan van Europese regelgevende instanties voor elektronische communicatie (BEREC).

In lijn met de volgende fase van de EU Roaming Regulation, zullen de huidige roaming surcharges (EU tarief = nationaal tarief + surcharge), die onderdeel waren van afgelopen jaar EU Roaming Regulation, niet langer toegestaan zijn en zullen deze worden verwijderd van alle prijsplannen. Dit betekent dat alle tarieven in de EU gelijk worden aan de nationale tarieven. Daarnaast zullen alle nationale bundels die een klant heeft, ook beschikbaar worden gemaakt in de EU. Als de nationale bundel op is wanneer een klant in de EU is, geldt het nationale buitenbundel tarief ook in de EU.

(bron: Vodafone)

Comments are closed.