Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Een derde bedrijven heeft al IoT-toepassing uitgerold

IoT- toepassingenZakelijke IoT-toepassingen worden steeds meer mainstream. Een toenemend aantal bedrijven stapt van proofs-of-concept over naar schaalbare IoT-toepassingen, zo blijkt uit onderzoek van IDC.

Volgens het derde 2016 Global IoT Decision Maker Survey heeft 31,4 procent van de bestudeerde ondernemingen al een IoT-oplossing in het bedrijf uitgerold. Nog eens 43 procent van de ondernemingen is dit in de komende 12 maanden van plan. 55 procent van de respondenten ziet IoT als een strategische ondersteuning van hun bedrijfsvoering en als een middel om effectiever te concurreren.

De belangrijkste zorgen die gepaard gaan bij het uitrollen van IoT-toepassingen zijn zorgen over privacy en security, evenals kosten voor investeringen vooraf en in het onderhoud en beheer. Een belangrijke nieuwe zorg van betrokken managers is het gebrek aan interne expertise en vaardigheden die nodig zijn om een IoT-oplossing uit te rollen en zo optimaal mogelijk toe te passen en te beveiligen.

Als belangrijkste voordelen van een IoT-toepassing worden gezien: verbeterde productiviteit, minder kosten en automatisering van interne processen. Dat toont volgens IDC aan dat bedrijven vooral kijken naar de interne voordelen van IoT-toepassingen op de korte termijn en minder naar de externe klantgerichte voordelen op langere termijn.

Verder blijkt dat het steeds minder de CIO’s zijn en steeds meer de ‘line of business’ (algemene) managers zijn die bepalen en betalen, of beslissingen en budget in ieder geval delen met de IT-afdeling van de organisatie.

(Bron: Telecompaper, 23 september 2016)

Comments are closed.