Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Blackberry denkt na over stoppen met smartphones

torch-family-largeBlackBerry overweegt volgend jaar te stoppen met de verkoop van smartphones indien het bedrijf hier volgend jaar geen winst op maakt.

Dat zei CEO John Chen tijdens het Code/Mobile-congres dat in de Verenigde Staten wordt gehouden. Onder meer Cnet schrijft hierover. De opmerking van Chen komt nadat BlackBerry in zijn laatste gerapporteerde kwartaal slechts 800,000 smartphones wist te verkopen, een derde minder dan een jaar geleden.

BlackBerry zet naast zijn eigen mobiele besturingssysteem BlackBerry OS10 ook in op toestellen die draaien op Google’s Android. Zo zal BlackBerry naar verwachting binnenkort beginnen met de verkoop van de Android-smartphone Priv, die is voorzien van fysieke toetsenbord.

BlackBerry richt zich tegenwoordig hoofdzakelijk op de markt voor zakelijke software en diensten. Het bedrijf sprak al eerder uit de mogelijkheid van een exit op de markt voor mobiele hardware uit na aanhoudende slechte resultaten.

Onlangs nam BlackBerry nog de Amerikaanse leverancier van mobile device management-oplossingen Good Technology over om zijn zakelijke portfolio te versterken.

(Bron: Telecompaper, 9 oktober 2015)

Comments are closed.