Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

Akamai: Nederland loopt achter met mobiel internet

Snel mobiel internetNederland loopt achter met de snelheid van het mobiele internet. De gemiddelde snelheid bedraagt 5,5 Mbps, lager dan in bijvoorbeeld Slovenië, Oekraïne en Turkije. Het Verenigd Koninkrijk heeft het snelste mobiele internet ter wereld met 20,4 Mbps, zo blijkt uit het State of the Internet Report van Akamai over het eerste kwartaal van 2015.

Akamai verwacht dat Nederlandse gebruikers eisen gaan stellen aan de snelheid van mobiel internet, zeker nu (mobiele) video aan het opkomen is.

Op ander gebied doet Nederland het niet slecht. Nederland staat op de vijfde plaats wereldwijd met een gemiddelde internetsnelheid (via het vaste net) van 15,3 Mbps.

De gemiddelde internetsnelheid steeg in maar liefst 131 landen, waarbij Fiji een toename zag van wel 128 procent naar 6,2 Mbps en Japan een bescheiden toename van 0,4 procent tot 15,2 Mbps.

De gemiddelde wereldwijde pieksnelheid is toegenomen tot 29,1 Mbps. Nederland bekleedt op het gebied van pieksnelheden een dertiende plaats met een gemiddelde pieksnelheid van 61,5 Mbps.

(Bron: Emerce, 24 juni 2015)

Post Tagged with , ,

Comments are closed.