Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

ACM doet na eerdere aankondiging 06-nrs voor M2M in de ban

M2M nummersACM (Autoriteit Consument & Markt) is zoals eerder aangekondigd, begonnen met het handhaven op het juiste gebruik van 097-nummers voor M2M.

ACM meldt signalen te hebben dat telecomaanbieders achterblijven met het aanbieden van 097-nummers en nog te vaak 06-nummer inzetten voor apparaten als alarminstallaties, snoepapparaten, navigatiesystemen en ondergrondse afval containers.
Alle telecomaanbieders hebben een informatieverzoek gekregen en moeten voor 17 oktober aangeven hoe zij hun klanten informeren over het juist gebruik van nummers en over hun inzet om de juiste nummers te verstrekken. Ook wil ACM weten welke maatregelen de telecomaanbieders al hebben genomen om het juist gebruik van 097-nummers te stimuleren.

De achtergrond voor het beleid is de dreigende uitputting van de voorraad vrije 06-nummers. Van de totale reeks van bijna 60 miljoen nummers is het grootste deel al aan nummerhouders vertrekt. Voor nieuwe aanbieders is er nog maar weinig ruimte om ongebruikte blokken toe te kennen.

097-nummers zijn 12-cijferige nummers die speciaal bestemd zijn voor mobiele toepassingen waarbij de gebruiker een machine is. Ook een data-only simkaart voor een laptop of tablet wordt beschouwd als een M2M toepassing.

ACM heeft het M2M-nummerbeleid in oktober 2015 aangekondigd en in juli dit jaar benadrukt dat het verboden is om 06-nummers te gebruiken voor M2M-toepassingen. ACM meldt zo nodig te gaan handhaven.

(Bron: Telecompaper, 23 september 2016)

Comments are closed.