Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

57% mobiele abonnementen biedt meer dan 500 MB

500 MB mobielMeer dan de helft (57%) van de mobiele abonnementen in Nederland biedt gebruikers meer dan 500 MB aan data. Dat blijkt uit het EU Benchmark-rapport van Telecompaper over het derde kwartaal van dit jaar, waarin de mobiele abonnementen van alle grote operators en hun sub-brands in zestien West-Europese landen zijn bekeken en vergeleken.

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat 58 procent van de mobiele abonnementen een bundel bevat met een ongelimiteerd aantal sms’jes. 21 procent van de abonnementen biedt meer dan 1000 of een onbeperkt aantal belminuten. Deze percentages zijn exclusief de zogenoemde unit-based pakketten, die eenheden bieden die zowel voor minuten als sms’jes en soms ook MB’s kunnen worden gebruikt. Dergelijke pakketten zijn inmiddels goed voor 28 procent van het totale aanbod abonnementen.

Vergeleken met de andere onderzochte landen in West-Europa heeft Nederland het grootste aanbod van verschillende abonnementen: van de meer dan 4100 mobiele bundels worden er 1600 aangeboden in Nederland. Dit komt door het voor Europese begrippen vrij unieke aanbod van operators als T-Mobile en Tele2, waarbij klanten zelf hun abonnement kunnen samenstellen. In vergelijking met de andere landen laat Nederland qua prijs een gemengd resultaat zien, met soms goedkope en soms dure abonnementen.

(bron: Telecompaper – 31 oktober 2014)

Comments are closed.