Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

53% van reizigers accepteert dat roaming duurder is

roaming europa

Reizigers accepteren de meerkosten van roaming: 53 procent van hen vindt dat mobiel gebruik in het buitenland iets duurder mag zijn dan in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van Travelling Connect en Telecompaper onder meer dan 700 mensen die vaak op reis zijn, afkomstig uit alle delen van de wereld.

Hoewel meer dan de helft bereid is om meerkosten te maken, vinden gebruikers de huidige tarieven te hoog.

Slechts 13 procent vindt de tarieven in zijn eigen regio redelijk, buiten de eigen regio zakt dat naar 6 procent. Binnen de EU vindt 18 procent de tarieven in de eigen regio redelijk.

De prijs is de belangrijkste reden voor bijna de helft van de reizigers om data roaming uit te zetten. Zeven van de tien hebben minstens een keer een onaangename verrassing gehad bij de maandelijkse factuur (Bill Shock), gemiddeld meer dan 200 euro.

Het onderzoek heeft ook gekeken naar strategieën om de kosten te reduceren.  Vier van de tien frequent flyers uit Azië kopen in het buitenland een prepaid simkaart, tegen een derde van alle reizigers. Bijna een op zeven heeft een internationale simkaart in gebruik. De meeste mensen blijven hun eigen simkaart gebruiken en maken dus meerkosten.

Reizigers hechten aan de berichten met roaming tarieven die ze van hun provider ontvangen. Deze sms is in Europa verplicht. De meeste reizigers zoeken ook vooraf de tarieven op. Desondanks denkt maar 15 procent dat ze de kosten van data roaming goed in kunnen schatten. Reizigers uit het Midden-Oosten hebben er meer vertrouwen in (23%).

WiFi moet snel, gemakkelijk, veilig en betaalbaar zijn, vindt een grote meerderheid van de reizigers. 56 procent van de reizigers uit Azië vindt veiligheid van WiFi belangrijk, tegen 45 procent van de Europese reizigers.

Het onderzoek is in januari en februari 2015 uitgevoerd onder meer dan 700 klanten van Travelling Connect, een Nederlandse aanbieder van roamingdiensten die meer dan veertig operators als klant heeft, waaronder Cable & Wireless, Conexus Mobile Alliance, du, Etisalat, Hutchison, MTS, Ooredoo, TeliaSonera, Tigo, Turkcell, VimpelCom, Vodafone en Zain.

(bron: Telecompaper, 25 februari 2015)

Comments are closed.