Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

50% tablets, 37% smartphones binnen 2 jaar afgedankt

afgedankte mobieltjes26 procent van veelgebruikte consumentenelektronica wordt binnen twee jaar na aankoop ingeruild, doorgegeven, doorverkocht of weggegooid. Vooral tablets en smartphones worden snel weer afgedankt (respectievelijk 50 en 37% binnen twee jaar na aankoop).

Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 1.000 mensen voor de Digitaalgids van juli/augustus 2014. De Consumentenbond heeft in het onderzoek de volgende apparaten meegenomen: mobiele telefoons en smartphones, tablets, e-readers, desktopcomputers, laptops, inktjetprinters en digitale fotocamera’s.

Volgens de Consumentenbond wordt veel apparatuur weggedaan terwijl het nog goed werkt (36%). Van alle smartphones die worden vervangen werkt zelfs de helft nog goed. Gemiddeld heeft 44 procent van de afgedankte consumentenelektronica een technisch mankement of is gewoon kapot. Veel mensen (22%) noemen een te dure reparatie als reden om een niet goed werkend apparaat af te danken. 18 procent stelt dat het goedkoper is om een nieuw apparaat te kopen.

Reparatie wordt vaak bemoeilijkt door goedkopere methodes om apparaten te produceren – zoals lijmen in plaats van schroeven. Zo stelde website iFixit recent dat de Surface Pro 3 tablet van Microsoft nauwelijks te repareren is omdat veel componenten dusdanig goed vastgelijmd zijn, dat verwijdering vaak leidt tot (extra) schade.

(Bron: Telecompaper 4 juli 2014)

Post Tagged with ,

Comments are closed.