Heeft u onze Dean One IP Telefonie video al gezien?

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

T-Mobile activeert medio 2016 VoLTE op 4G netwerk

volte_logoIn de marge van een kleinschalige persbijeenkomst in Renesse (Zeeland) heeft Richard Marijs, netwerk- en spectrumspecialist bij T-Mobile, bevestigd dat de provider van plan is om ‘medio 2016′ VoLTE aan te gaan bieden.Volgens Marijs heeft T-Mobile geen haast met de introductie van VoLTE.

Het aantal handsets dat VoLTE ondersteunt is momenteel nog erg beperkt. Daarnaast is één van de grootste voordelen van VoLTE, een betere gesprekskwaliteit, dankzij HD Voice ook al beschikbaar via het 3G netwerk van T-Mobile. HD Voice is eind 2014 geactiveerd.

T-Mobile concentreert zich voorlopig op de uitrol en verdichting van het 4G netwerk. Eind deze maand zal de provider naar eigen zeggen landelijke 4G dekking bereiken met een combinatie van LTE-1800 en LTE-900. Op dat moment woont 95 procent van alle T-Mobile klanten in het gebied waar T-Mobile 4G dekking heeft.

Na het bereiken van deze landelijke dekking blijft T-Mobile echter bezig met de verdere uitrol en verdichting van haar 4G netwerk. De provider verwacht eind dit jaar in heel Nederland rond de 7.000 antennes geplaatst te hebben. Daarmee heeft de provider naar eigen zeggen evenveel antennes als KPN en Vodafone bij elkaar opgeteld.

Medio 2016 is volgens Marijs het netwerk van T-Mobile klaar voor de commerciële introductie van VoLTE in Nederland. De provider stuurt aan op een hogere kwaliteit- en gebruikservaring. VoLTE zal niet alleen een betere geluidskwaliteit  met zich mee brengen, maar ook een snellere call set-up. Nu duurt het nog zo’n 7 tot 15 seconden voordat een telefoongesprek tot stand komt, dankzij VoLTE kan dit teruggebracht worden naar 1 tot 2 seconden, mits beide handsets op LTE zitten en daarop kunnen blijven.

(Bron: Telecompaper,  8 oktober 2015)

Post Tagged with , , ,

Comments are closed.