Wat VoIP van NOX Telecom voor u kan betekenen...bekijk de video >

Close Icon
   
Contact Info     088-1151600

21 miljard connected devices en sensors actief in 2020

connected-home-concept-image-shutterstock-510pxEind 2016 zullen er wereldwijd zo’n 6,4 miljard connected devices wereldwijd zijn, van thermostaten en tv’s tot auto’s en vuilnisbakken. Dat is 30 procent meer dan eind dit jaar, voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner.

Volgend jaar zullen er elke dag gemiddeld 5,5 miljoen connected devices bij komen in het Internet-of-Things (IoT) ecosysteem. In 2020 verwacht Gartner dat er zo’n 20,8 miljard connected devices en sensors in gebruik zijn.

De diensten rondom IoT vormen echter de drijvende kracht achter de omzetontwikkeling van deze markt. Dergelijke diensten zijn in 2016 goed voor een omzet van circa 234 miljard dollar, 22 procent meer dan in 2015. Deze diensten worden gedomineerd door het zakelijke segment, zoals B2B-contracten met service providers voor het ontwerpen, installeren en opereren van IoT-systemen. Connectiviteitsdiensten via communicatieproviders en consumentengerelateerde diensten (zoals thuisbeveiliging) zullen echter sneller groeien de komende jaren.

Door de bank genomen is consumentengebruik voorlopig goed voor het grootste aantal connected devices, terwijl de meeste omzet afkomstig is uit het zakelijke segment. Dit jaar is het consumentensegment goed voor circa 4 miljard connected things (ingebouwde apparatuur, losse devices, sensors), wat zal uitgroeien naar 13,5 miljard in 2020. Op het gebied van bestedingen aan IoT-hardware zullen consumentenapplicaties in 2016 goed zijn voor een omzet van 546 miljard dollar, terwijl het gebruik van connected things in de zakelijke markt dat jaar zal uitkomen op 868 miljard dollar.

Op de zakelijke markt onderscheidt Gartner twee klassen van connected things. De eerste bestaat uit generieke devices die in veel sectoren gebruikt worden. De tweede klasse bestaat uit devices voor specifieke verticals, zoals de gezondheidszorg of de zware industrie. In de eerste klasse vallen devices zoals connected verlichting of gebouw-beheerssystemen, vooral gericht op kostenbesparingen. De tweede klasse omvat bijvoorbeeld tracking devices in scheepscontainers of gespecialiseerde apparatuur in ziekenhuizen. Deze tweede categorie is nu nog het grootst, maar dit verandert snel volgens Gartner. Tegen 2020 zal de eerste categorie dominant zijn op zakelijk gebied.

(bron: Telecompaper, 11 november 2015)

Post Tagged with , ,

Comments are closed.